Преминете към основното съдържание

Колко струва годежният пръстен на Дженифър Лопес

През уикенда Алекс Родригес предложи брак на латино дивата
© getty

Вчера вечерта певицата Дженифър Лопес и спортистът Алекс Родригес официално съобщиха за годежа си, публикувайки снимка в социалната мрежа с пръстен с неприлично огромен, ослепителен диамант.

След като еуфорията от новината отмина, е време да се концентрираме и върху самия пръстен. 

Както експертите от ELLE USA са открили, oгромният скъпоценен камък блещукащ на ръката на Джей Ло е диамант шлифован в стъпаловиден правоъгълик със скосени ъгли. Този вид фасетиране позволява да се запази най-голямата повърхност на диаманта и поради голямата гладка повърхност могат да се видят с просто око, както всичките нюанси на диаманта, така и всичките му недостатъци. И все пак, сме сигурни, че Алекс е избрал перфектния камък за своята любима.  

Приблизителният размер на диаманта на пръстена на латино дивата е от 11 до 15 карата, а приблизителната цена на такъв пръстен е 5 милиона долара. Във всеки случай, цената започва от поне 1 милион.

Както знаете, в допълнение към размера, цената на камъка се определя също така от неговата история. За съжаление, все още не знаем каква е историята на този диамант.

Камъните с подобно шлифоване стават популярни през 20-те години на миналия век, когато са на мода изчистените линии и стила Арт Деко. Днес, интересът към тази форма се завръща, благодарение на Амал Клуни и Бионсе.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser