Преминете към основното съдържание

Колко струва ремонтът в новия дом на принц Хари и Меган Маркъл?

Работата тече вече половин година и бюджетът е превишен два пъти
© getty

Бъкингамският дворец публикува официален доклад, който показва сумата, с която данъкоплатците са успели да поправят къщата на Хари и Меган - три милиона долара. Окончателната сума излезе около два пъти повече от първоначално планираното. С тези пари се довършиха вътрешните помещения и отделните апартаменти се превърнаха в едно пространство като се премахнаха остарелите коридори. 


КАК ИЗГЛЕЖДА НОВИЯТ ДОМ НА ПРИНЦ ХАРИ И МЕГАН МАРКЪЛ


Отбелязва се, че новите наематели трябваше да похарчат и лични средства - двойката плати за мебели, уреди и оборудване за кухнята. „Ако членовете на кралското семейство казват:„ Ние искаме кухня, по-добра от тази, която може да бъде закупена с пари, отпуснати от държавата ”, тогава те сами покриват разходите“, казва източник от списание People.

В момента всички основни интериорни работи са завършени и остава да се сменят вратите, прозорците, да се ремонтират стопанските постройки и да се довърши градината.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser