Преминете към основното съдържание

Колко вида оргазъм познават жените?

Разберете какъв е вашият
© iStock

До какъвто и етап да е достигнала сексуалната революция, много жени все още не говорят свободно за секса. Освен това информираността по много сексуални въпроси е доста слаба и у двата пола. Важно е да попълвате постоянно липсата на знания и да обогатявате сексуалното си образование. За качеството на интимното общуване е е добре да познавате например видовете женски оргазми и да разкажете за тях на своя партньор.

Много жени дори не подозират как работи организмът им. В някои дни изгарят от желание за сексуална наслада, а в други дни дори разговор по темата за интимна близост ги отблъсква. Съществуват определени типажи и в сексуалното поведение, които се определят и от вида на оргазмите. Те не могат да бъдат обяснени с физиологични или химични особености, но в психологията съществуват 4 типа. Те могат да бъдат смесени, но винаги единият тип преобладава.

Тип 1 - „Акумулаторен“

Той се отличава с ниска сексуална активност преди появата на т. нар. фаза на желание. В периода на тази фаза жената страстно иска секс и всячески се стреми да се „освободи“ от енергията. След получаването на оргазъм, тя отново се отчуждава сексуално от партньора си и продължава с периода на сексуалната апатия.

Тип 2 - „Кумулативен“

Притежателката на този тип оргазъм е способна да изпита оргазъм многократно. Един полов акт не й е достатъчен. Тя се стреми да получи всичките й дължими оргазми. След това настъпва период, когато сексът не й необходим, особено, когато няма никакви сексуални стимули.

Тип 3 - „Постоянен“

Типичните му представителки имат ниска сексуална активност, но в случаите, когато мъжът я склони за секс, тя винаги достига до оргазъм.

Тип 4 - „Непостоянен“ или „Според настроение“

Тези жени са склонни да правят секс без никаква закономерност. Желанието им се определя от много фактори: настроение, овулация, здраве и др. След като знае това, жената може да познае кога сексуалната й активност би могла да доведе до оргазъм и кога е добре да „задържи конете“ и да обясни на партньора си, че няма смисъл от старание с тази цел.

Защо трябва да говорите с мъжете за сексуалните особености и типажи?

Много мъже не подозират за съществуването на различни видове отргазъм: клиторен, вагинален или смесен. Затова ваше задължение е да обясните това на партньора си и без срам да му помогнете да ви достави наслада с различни методи, като го напътствате.

Поемете отговорност за изучаването на собствената си сексуалност. От това пряко зависи качеството на сексуалния ви живот.

Автор Люба Вангелова 

Още по етикети

секс , емоции
messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser