Преминете към основното съдържание

Колкото по-оскъдно, толкова по-секси?

Глупости! Мъжете са далеч по-сложни създания - обичат финеса, а не агресивната еротика, когато става въпрос за женското облекло и мъжкото възприятие за „секси“
Мъжете обичат нещата да им се поднасят в умело подбрани опаковки.
Мъжете обичат нещата да им се поднасят в умело подбрани опаковки. © iStock

Помните ли рокличките на Уилма и Бети от „Семейство Флинтстоун“? Всеки случаен зрител би заключил, че още от каменната ера дамското облекло има една-едничка цел – да прави жените секси. Днес, разбира се, техните рокли са отживелица и домовете ни имат централно отопление, но модата винаги ще повелява жените да изглеждат колкото се може по-хубави. И секси. Поне за момент. И не на последно място – за мъжете. Те обичат нещата да им се поднасят в умело подбрани опаковки. Но какво ще рече умело, при положение че всички имаме различни разбирания за рафиниран външен вид? И ако определена тенденция е секси, означава ли това, че всяка жена трябва да я изложи върху тялото си, тоест да изложи собственото си тяло на показ? Каквото и да говорят, следните пет точки покриват, ако не 100%, то със сигурност 80% от модните изисквания на мъжете.

1. Мъжете са по-скоро консервативни

Да, нуждаем се от време, за да свикнем с новите модни тенденции, особено когато те не се доближават до която и да било от предишните. Да вземем например секси костюмите на измислени героини от типа на Лара Крофт. Може само да гадаем какви усилия биха коствали на мъжете от 60-те години на миналия век да преглътнат едно добре оформено тяло по къси панталонки и с жартиери за кобурите на пистолетите. Освен това мъжете преглъщат трудно обувките на високи платформи, макар доста жени да смятат, че тази форма е най-секси за дамските крака. Един искрен съвет, момичета: ако отивате на първа среща, оставете авангарда в гардероба си.

© iStock, В реалния живот мъжете биха пресекли на другия тротоар, ако видят срещу тях да се задава Лара Крофт.

2. Искат да гледат

Няма нищо по-горещо от мисълта, че жената може в даден момент да излезе извън дрехите си, но въпреки това е добре тя да си остане в тях, казват мъжете. Всеки поглед, който попиват дамските форми, е възможност те да бъдат отбелязани като секси. Строгите геометрични форми нямат шанс, освен ако показват повече плът, подобно на провокативните тоалети на Тиери Мюглер от 80-те. Кройките, които подчертават силно силуета, са най-мощният магнит за мъжките погледи.

3. Нуждаят се от дразнител

Деколте, стегнато дупе или цепка, която показва повече крак – всеки от тези акценти фокусира вниманието към женското тяло. Както добре знаем, дори един поглед е достатъчен, за да ви пожелае един мъж. И въобще не е задължително дрехата да се разтваря при гърдите - за някои мъже това е дори прекалено агресивно. Красиви закачки обикновено са онези, при които не се налага да се разхождате с табелка „Само за пълнолетни“. Мъжете не могат да оценят дамските форми, когато им се налага да си закриват очите.

© iStock, Красиви закачки обикновено са онези, при които не се налага да се разхождате с табелка „Само за пълнолетни“.

4. Намират за секси онова, което разбират

Припомнете си Мадона с лъскавото бюстие на Готие и двата щръкнали конуса върху гърдите й. Как мъжете тълкуват това? Като оръжие за атака на фронта. Или като подкана за забележка. От другата страна на монетата е Тина Търнър, която през 60-те щурмуваше сцената все в къси черни рокли. Но и в напреднала възраст тя не изневери на този си стил и демонстрира женственост в лъскава мини рокля на „Версаче”. Следователно: секси е онова, което не се налага да бъде тълкувано от мъжете, когато гледат.

5. Агресивната еротика ги плаши

Връщам се към примера с героинята на Анджелина Джоли. В реалния живот мъжете биха пресекли на другия тротоар, ако видят срещу тях да се задава Лара Крофт. По същия начин те жадуват и за Грейс Джоунс, но от сигурна дистанция. При случайна среща с нея повечето представители на силния пол биха се опитали да се измъкнат колкото се може по-бързо. Дрехите с недвусмислен подтекст гарантирно изпращат всяка жена в орбитата на мъжките фантазии, но в мъжките прегръдки – в много редки случаи.

© iStock, Няма нищо по-горещо от мисълта, че жената може в даден момент да излезе извън дрехите си, но въпреки това е добре тя да си остане в тях, казват мъжете.

Какво харесват мъжете в нас?

80% - Подчертаните женски форми.

29% - Красиви дамски крака върху високи токове.

22% - Много е съблазняващо, когато блузата й е разкопчана малко над деколтето.

18% - Прилепнала малка черна рокля - най-стилният начин жената да изглежда секси.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser