Преминете към основното съдържание

Колумнистка на ELLE - Джийн Карол сподели, че е била жертва на Тръмп

Това се е случило преди 23 години, казва писателката
© GIEVES ANDERSON

Писателката и автор в списание ELLE "Ask E. Jean", 76-годишната Джейн Карол публикува откъс от мемоарите си, които ще бъдат публикувани през юли. В тях тя споделя, че в средата на 90-те години бизнесменът Доналд Тръмп се е опитал да я изнасили.

Извадки от книгата ѝ “What Do We Need Men For?” с описание на случката се появиха в New York Magazine.

Джейн Карол твърди, че през пролетта на 1996 г. тя се е срещнала с Доналд Тръмп в „Бергдорф Гудман“ на Пето авеню. Двамата разговаряли по приятелски и Тръмп я помолил тя да пробва бельо, което той мисли да купи за подарък за приятелка. Карол се e пошегувала, защо не ги пробва той, след  което разхождайки се те стигат до мястото, където журналистката е нападната от Тръп. Той я блъска и сваля чорапогащника ѝ и се е опитва да я изнасили. Според Карол, сексуалното посегателство е продължило около три минути, след което тя е избягала от магазина.

Писателката обяснява, че не е съобщила за това по-рано, защото се страхувала и не е искала да бъде в списъка на жените, изправени пред заплахи и унижения, след като съобщават за този тип тормоз.

Доналд Тръмп отрече обвиненията и заяви, че никога не е срещал лично Джейн Карол.

Президентът на Съединените щати смята, че тази шумна история е трик и журналистката си го е измислила, за да продаде по-добре книгата си. Ден след това, New York Magazine публикува снимка, в която се виждат Тръмп и Карол заедно на парти през 1987 година.

 

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser