Преминете към основното съдържание

Комбинация за красота… под повърхността

Д-р Катя Паскова разчита тайния шифър на комбинираната терапия

Д-р Паскова, вероятно чувате този въпрос често, но има ли рецепта за това как да запазим младостта?

Няма един универсален метод или процедура, за да запазим кожата млада. Стареенето е процес, който започва под повърхността на кожата, много преди видимите външни признаци и няма как да го спрем, но може да го забавим. Правилната и последователна грижа ще ни се отблагодари във времето. Вече се предлагат отлични решения, съобразени със забързаното ни ежедневие. Може да направим процедура в обедната почивка, да комбинираме методи и техники и да получим бързи и дълготрайни резултати. Преди 15 години възможнoстите бяха много по-ограничени.

Какво е най-съвременното решение за борба с бръчките?

Най-важна е правилната оценка на състоянието на кожата и индивидуалният подход към всеки пациент. В съвременната естетична медицина комбинираните терапии са разковничето към естествено красивата, млада кожа. Първо задействаме процесите на стягане и регенеране на кожата с ULTRAFORMER III и след това прилагаме колагеностимулиращ филър за обемно контуриране и лифтинг – RADIESSE®. Тази комбинация стимулира всички слоеве на кожата от повърхността - до най-дълбоката възможна точка – SMAS слоя, покриващ мускулите.


„ТОВА, КОЕТО ИМАМЕ ВЪТРЕ, НИ ПРАВИ КРАСИВИ ОТВЪН“


Защо препоръчвате точно тази комбинация?

За да дадем цялостно решение на проблема със стареенето, трябва да повлияем всички слоеве на кожата. Прилагането на ULTRAFORMER III задвижва и стяга, съществуващите колагенови връзки в кожата, от друга страна премахва прекомерните натрупвания на мазнини в някои зони, като брадичката, около устата, долна част на лицето. С действието си върху всички слоеве, цялостно регенира и стяга кожата. След като сме стартирали всички тези процеси, прилагаме филър за обемно контуриране и лифтинг – RADIESSE®. Филърът работи по два различни начина. През първите три месеца действа като попълнител, връща обема и намалява появата на бръчки. След това микросферите в гела стимулират производството на колаген, еластин и растежа на тъканите в и около зоната на инжектиране. С течение на времето гелът се абсорбира от организма, докато образуването на колаген продължава. По този начин комбинараната терапия стимулира дългосрочното поддържане на млада и здрава кожа.

Всеки ли може да се възползва от комбинираните процедури?

Необходима е консултация с дерматолог преди да се прибегне до каквито и да било решения. Самоназначаването на терапия е грешен подход. Случвало се е пациент да поиска процедура, като на негов познат, заради добрите резултати, но не винаги работещата терапия за един е правилна - за друг пациент. Тук ще отбележа,че възрастта за първа процедура пада. Ако имате признаци на страреене като бръчки, отпуснат контур и загуба на обем и елaстичност, то стартирането на анти-ейдж програма е наложително. Комбинираната терапия дава отлични резултати и при мъже. И ULTRAFORMER III, и RADIESSE® са изключително подходящи и за мъжката кожа.

Напоследък все по-често се говори за безопасността в естетичната медицина. До колко безопасни са ULTRAFORMER III и RADIESSE?

ULTRAFORMER III и RADIESSE® имат одобрението на Американската асоциация по храните и лекарствата (FDA), която регулира безопасността на всички медицински, козметични и хранителни продукти в САЩ. Това е един от най-строгите регулаторни органи, за който продукта и технологията, освен осигуряването на безопасност, трябва да докажат и качество, и положителни резултати. За безопасността трябва да гарантира и вашият лекар, който компетентно да прецени подходящата терапия и да приложи апаратната техника и поставянето на филъра. И не на последно място е личната отговорност на пациента, стриктно да спазва всички препоръки на лекаря, за това какво да не прави след процедурата.

За допълнителна информация – www.dermavita.bg

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser