Преминете към основното съдържание

Комфорт и магична природа в хотел Балнео & СПА Азалия

Специфичните природни фактори в комплекса допринасят за ползотворната ви почивка: чист въздух, свеж морски полъх, минерална вода с лечебни свойства

Лятото бавно върви към своя край и тези от нас, които трудно се разделят с морето, се опитват да използват всяка вазможност, за да останат по-дълго край него. Отделяме си повече време да се любуваме на залезите, да усещаме ласките на прохладните вълни, да галим с пръсти топлия пясък, за да отнесем със спомените си у дома слънце и топлина за мрачните есенни и зимни дни. Мечтаем си да има възможност отново да се върнем на морския бряг дори след края на лятото. Хотел Балнео&СПА Азалия сбъдва тази наша мечта. Дали през пиковия сезон, в есенните дни или пък през зимата, той предоставя отлични условия за почивка, релаксация и лечение. И е чудесна причина да си откраднем няколко дни за бягство от напрегнатото ежедневие.

Четиризвездният Хотел Балнео & СПА Азалия се намира в курортa “Св. Св. Константин и Елена”, разположен на 8 км северно от град Варна сред забележително красива природна местност. Курортът "Св. Св. Константин и Елена" съчетава уникалните дадености на море, парк и минерални извори. Дългото и топло лято, влажността на въздуха, чистата морска вода, йодните изпарения го правят първокласен морски Балнео и СПА курорт.

Хотел Балнео & СПА Азалия е модерен хотелски комплекс, разположен на самия морски бряг. Предлага уникално съчетание на нетрадиционна архитектура, забележителна морска панорама, златен плаж и естествени минерални извори. Тук можете да се насладите на удобство, спокойствие и отлични условия за незабравима ваканция.

Комбинацията между минералната вода и климата на курорта оказва благоприятно влияние върху цялостното състояние на организма, укрепва имунитета и помага за редуциране на стреса и преумората.

Гостите на хотела могат да се насладят на стаи с морски изглед, обзаведени с всички изисквания на съвременния турист и осигуряващи удобства, спокойствие и отлични условия за пълноценна почивка. Хотел Балнео & СПА Азалия разполага със стилно обзаведен основен ресторант „Азалия“, а откритата панорамна тераса със зимна градина е разположена над морските вълни. За гостите на разположение също са ВИП салон „Синамон“, Лоби бар „Азалия“, Медикъл СПА център „Азалия“, външни басейни, водни пързалки, вътрешен басейн с топла минерална вода, джакузи, класическа сауна, инфраред, парна баня и фитнес студио.

Балнеология, СПА и Уелнес

Медикъл СПА център Azalia предлага лечебни и възтановителни процедури и програми в уникално съчетание с минерална вода, с морски климат, морелечение и калолечение. Оборудван е с кабини за електролечение, магнитолечение, с ново поколение тангенторни вани с анатомичен дизайн за подводен, вихров и перлен масаж с натурална минерална вода.

В зоната за процедури се предлагат терапии за лице и тяло и за цялостна грижа за здравето. На разположение са вътрешни и външни басейни с минерална вода за индивидуални и групови терапии и водна гимнастика; хидромасажни и тангенторни вани с минерална вода.


Медикъл СПА център Azalia предлага разнообразие от терапии и специализирани лечебни програми за здраве и тонус. Тук се прилагат балнеолечение, таласотерапия, калолечение; физиотерапия със съвременна апаратура за лечение – ниско- и средночестотни токове, ултразвук, магнитотерапия, инхалации с минерална вода и билки, инфрачервена лампа, кинезитерапия, мануална терапия, процедури за повлияване на болката, лечебни упражнения, корекция на позата, програми за домашно лечение, терапии при ортопедични състояния с цел профилактика и рехабилитация .

Минералната вода в хотел Азалия

Минералната вода във вътрешния басейн в Medical SPA center в Хотел Балнео & СПА Азалия е с температура 32°С. Съдържа в състава си окисляеми от йод серни съединения.

Специфичните природни фактори в комплекса допринасят за ползотворната ви почивка: чист въздух, свеж морски полъх, минерална вода с лечебни свойства.

Хотел Балнео&СПА Азалия е прекрасна възможност да се връщате край морето винаги, когато се затъжите за него.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser