Преминете към основното съдържание

Kоординатор на интимни сцени? Да, това вече е истинска професия в Холивуд

Новата професия трябва да помогне със справянето с неподходящото поведение и сексуалния тормоз във филмовата и телевизионната индустрия

© iStock

Като част от борбата срещу сексуалния тормоз във филмовата и телевизионната индустрия, Гилдията на филмовите актьори в САЩ (Sag-Aftra) промени правилата при заснемане на интимни сцени и сцени с голо човешко тяло.

Така наречените координатори за интимност ще са „специалисти, които ще помогнат на актьорите и екипа да работят върху най-деликатните сцени с голи тела и симулацията на сексуален контакт“ и ще следят за спазването на новия протокол. Те ще присъстват на снимките и на репетициите на сцени от сексуален характер, за да потиснат евентуално неподходящо поведение от страна на режисьори, актьори или други участници в процеса на снимките.

Сексуалният тормоз в киното е отдавнашен проблем, който все още не е решен.

Например, съвсем скоро Чарлийз Терон даде интервю за американската радиостанция NPR по повод новия си филм „Бомба със закъснител“, в който тя участва с Никол Кидман и Марго Роби. Сюжетът е основан върху истински сексуален скандал във Fox News. В интервюто актрисата говори за собствения си опит, когато през 1994 г. е подложена на сексуален тормоз от страна на много известен режисьор“. Той я посреща на прослушване в дома си по копринен халат и видимо пил. Терон споделя, че след като той докосва краката ѝ, тя се извинява и си тръгва, въпреки това дълго време се самообвинява.

„Обвинявах себе си за много неща - че не намерих правилните думи, не го пратих по дяволите, не направих онова, което смятаме, че трябва да правим в такава ситуация“, каза Терон.

Най-популярният аксесоар на Златните глобуси 2019 е с политическо послание

Вижте повече

Най-популярният аксесоар на Златните глобуси 2019 е с политическо послание

Много от звездните гости на събитието не забравиха да напомнят за движението Time's Up

Как екипът на "Бомба със закъснител" превърна Чарлийз Терон в Мегин Кели?

Вижте повече

Как екипът на "Бомба със закъснител" превърна Чарлийз Терон в Мегин Кели?

Актрисата е трябвало да носи много деликатни протези

Жените станали жертвa на насилие споделят защо са мълчали до сега

Вижте повече

Жените станали жертвa на насилие споделят защо са мълчали до сега

Защо #MeToo не се появи преди 10 години

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser