Преминете към основното съдържание

Кой е най-скъпият ски курорт в Европа? (СНИМКИ)

Галерия
Толя Стоянова / Снимки: iStock

Зимният сезон наближава и вече започнахме да планираме почивките си. Идва този момент от годината, когато след месеци на труд, напрежение и стрес, можем заслужено да си отдъхнем. Като заклети любители на ските се замислихме кой ли е най-скъпият зимен курорт в Европа. Името му е Куршавел и се намира във Франция. Това място ежегодно привлича най-богатите и известни личности от цял свят. Известно е, че тук често отсядат Роман Абрамович, италианският милионер Флавио Бриаторе, супермоделът Наоми Кембъл, семейството на футболиста Дейвид Бекъм и актьорът Джордж Клуни.

Посетителите на курорта могат да избират измежду стотици писти, разположени на огромна площ. Всъщност Куршавел е цяла област – най-големият свързан ски район в света, при който секторите се наименуват според надморската височина. На някои места дори паветата по пътя се затоплят, за да се избегне заледяване.

Куршавел е забележително планинско кътче. В него са разположени три едноименни алпийски села. Първото е на 1550 метра надморска височина и помещава семеен курорт, второто на 1650 метра е любимо място на скиори и сноубордисти, а третото, което се издига на 1850 метра и е най-високата точка в курорта, привлича с лукса и разкоша си.

Улиците на Куршавел 1850 са пълни с бутици на скъпи марки като Dior, Armani, Gucci и Chanel. Мястото обаче не е известно само с лукса си - тук са и едни от най-стръмните черни писти в света.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser