Преминете към основното съдържание

Кой е Островът на вечната пролет?

Галерия
Толя Стоянова / Снимки: iStock

Температурите на Тенерифе през цялата година са между 18 и 25 градуса, което му е донесло името Островът на вечната пролет. Освен почивка на плажа, той предлага красива природа и интересна архитектура. Една от най-внушителните природни забележителности в близост е вулканът Тейде. Може да стигнете до него с лифт. Друга интересна забележителност е Лоро Парк. Там ще се срещнете с различни екзотични растения и животински видове.

Мoжe дa ce нacлaдитe и нa тaĸa oбичaнитe eĸзoтични плoдoвe, ĸaтo мaнгo, бaнaни и aвoĸaдo и тo в изoбилиe. Ocвeн тoвa в дълбoĸитe гънĸи нa вyлĸaничнитe ĸpaтepи щe откриете aгaвe, Дpaĸoнoви дъpвeтa и ĸaĸтycи дори по-високи от вас.

Тенерифе е най-големият и най-добре развит остров от Канарския архипелаг. Местните жители са дружелюбни и винаги са готови да помогнат на гостите си, но е добре да сте запознати с традициите и обичаите им.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser