Преминете към основното съдържание

Кой ще е следващият крал – Уилям или Чарлз?

Коронавирусът ще принуди кралицата да предаде короната

Един от главните кралски биографи Андрю Мортън неочаквано заяви пред медия на Острова, че пандемията много скоро ще сложи край на управлението на кралица Елизабет Втора. В последните месеци Нейно Величество е в изолация със съпруга си принц Филип в двореца Уиндзор и е отложила всичките си публични изяви.

„Много е тъжно, но аз не виждам как кралицата би могла да възобнови работата си”, казва Мортън. „COVID-19 няма да изчезне скоро и ще е сред нас още месеци, ако не и години.” И отбелязва, че за Елизабет Втора ще е „твърде рисковано” отново да се среща редовно с представители на обществеността, а без това управлението на страната е невъзможно.

„Тя винаги е обичала да излиза и да се среща с хората, но повече няма да може да рискува”, добавя той. „Жестоката истина е, че нейното управление фактически вече е приключило. COVID-19 нанесе на монархията по-голям удар от Оливър Кромуел. Практически вирусът възкачи Чарлз на трона.”

Единственият начин, по който кралицата може да се оттегли, е ако е недееспособна и не може да изпълнява ролята си. „Кралицата е много религиозна жена и, по нейно дълбоко убеждение, е дала клетва пред Бог, че ще му служи цял живот. Тя се отнася към работата си изключително сериозно.”

Вече се забелязва, че принц Чарлз и принц Уилям се ангажират все по-активно с кралски дела, за да излъскат имиджа си на ръководители и де натрупат точки. Кралицата вече не поема ангажименти извън Острова, като прехвърли тази отговорност на Уилям и Кейт.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser