Преминете към основното съдържание

Кой ще "осинови" кралските коргита след смъртта на Елизабет II

Със смъртта на британския монарх осиротя не само цялата нация, но и любимите животни на кралицата. Известно е, че Елизабет II бе страстен любител на кучета. Кой ще вземе домашните й любимци?

Смъртта на 96-годишната Елизабет II е огромна трагедия за цялата британска нация и въпреки че мнозина вярваха, че кралицата ще живее още много, много години, чудото не се случи. Бъкингамският дворец скърби, но не може да се отрече, че кралското семейство беше готово за тази смърт и отдавна има разработени планове за действие във връзка със смъртта на Елизабет II. Единственото, което не се знае, е дали някой е разработил подробен план за настаняването на любимите четириноги приятели на покойната. А Елизабет II имаше много домашни любимци.

През цялото си 70-годишно управление кралицата е свързвана с емблематичните си домашни кучета. Според Newsweek кралицата оставя пет кучета: две коргита на име Муик и Санди, дорги на име Кенди и два кокер шпаньола.

Биографът на кралицата Ингрид Сюард в интервю за Daily Express предположи, че средният син на Елизабет - Андрю, херцогът на Йорк - ще приеме осиротели животни. Или поне коргитата и доргито. „Предполагам, че кучетата ще бъдат гледани от някой от семейството, вероятно Андрю, тъй като той беше този, който й ги подари.“

Друг кралски автор, Пени Джунор, предложи различна ситуация, в която за кучетата ще се грижат най-отдадените служители на кралицата. „Грижата за кучетата понякога падаше върху плещите на лакеите, но най-вече върху доверената шивачка, асистентка и дясна ръка на кралицата, Анджела Кели; и нейния също толкова доверен паж от много години, Пол Хюйбрю, който беше видян да се разхожда с кралицата и кучетата в един от филмите за Бонд.

Любовта на Нейно Величество към коргитата започва още през 1944 г., когато тя получава кученцето Сюзън за 18-ия си рожден ден. Сюзън дори придружава Елизабет, когато се омъжва за херцога на Единбург през 1947 г. - тя тайно качва кучето със себе си в карета на път за Хемпшир след сватбата.

От възкачването си на трона през 1952 г. кралицата притежава над 30 коргита и други домашни любимци, включително различни породи кучета и коне.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser