Преминете към основното съдържание

Кой спечели най-много в шоубизнеса през изминалата година?

Американското издание на Forbes публикува годишната класация на най-добре спечелилите хора в шоусредите за 2021 г.

Неочакваните резултати са още едно доказателство, че все още най-много печелят "кардиналите в сянка" и работохолиците.

На първо място в класацията на американския Forbes е новозеландският режисьор Питър Джаксън. Авторът на трилогията „Властелинът на пръстените“ и „Хобит“ е спечелил удивителните 580 милиона долара миналата година, според изданието. Това обаче се дължи на една единствена голяма сделка - Джаксън достигна тази цифра, като продаде част от компанията за визуални ефекти Weta Digital на Unity Software. Общият договор се оценява на 1,6 милиарда долара.

Брус Спрингстийн е на второ място с 435 милиона долара в сметката си, спечелени през 2021 г. Jay-Z затваря челната тройка. Струва си да се отбележи, че голяма част от огромните приходи на музикантите идват от други бизнес начинания или продажба на каталози с песни, а не от записи или турнета. Например, в случая със съпруга на Бионсе, 300 от 340 милиона долара са спечелени от продажбата на дял в hi-fi стрийминг услугата Tidal.

Място в челната петица намира и Кание Уест, който напоследък е по-известен с любовните си авантюри.

При жените първото място (и 12-то в общата класация) е за Рийз Уидърспун, която беше обявена за най-високоплатена актриса. Тя спечели 115 милиона долара, след като продаде дял в продуцентската си компания Hello Sunshine и 20 милиона от The Morning Show на Apple.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser