Преминете към основното съдържание

Козметика според възрастта: 40+

Когато определено не сте си представяли, че ще имате тези бръчки около очите
© iStock

Вашата кожа

В този момент остаряването е особено видимо, тъй като кожата преживява разрушаване на клетките и губи способността си да изгражда колаген. Освен неизбежните бръчки, разширените пори и загубата на гладката текстура, кожата ви е застрашена и от засилена пигментация, заради излагането на слънце. Време е да добавите силен антиейдж крем. Препоръчваме ви продукти с колаген, за да възвърнете еластичността на кожата. Минерали като магнезий и калций помагат да се възстановят уврежданията на роговия слой на кожата и тя да се предпази от загуба на влага. Химическият пилинг и определени лазерни процедури пък могат да ви помогнат да се справите с хиперпигментацията.


ОКСИМОРОНИТЕ НА ВЪЗРАСТТА


Пазете водата!

Ако нямате време за масаж всяка седмица, което би било идеално, намажете цялото си тяло с кокосово олио точно преди да влезете под душа. То действа като бариера, която ви защитава от това сапунът и водата да отмият влагата от кожата. Освен това, ако леко пляскате тялото, ще стимулирате циркулацията и ще направите кожата сияеща.

Потърсете помощ

Можете да изберете между нехирургични процедури, с които да стегнете кожата. Ако пък искате да пробвате ботокс, но се притеснявате от замръзналото лице, използвайте минимални дози, които изглаждат бръчките. Наричат тази процедура Baby Botox и предимствата й са, че изглеждате като себе си, но без бръчки.


МЛАДОСТТА СЕ ХРАНИ С ПРОМЕНИ


Издайниците

Можете да прикриете сивите корени и фините линии около очите, но вратът, ръцете и деколтето ще издадат възрастта ви. Тънката и деликатна кожа в тези области, фактът, че те имат по-малко мастни жлези от останала част от тялото ви, и най-вече постоянното им излагане на слънце, ги карат да стареят доста по-бързо. Включете в ежедневната ви грижа хидратирането им.

Знаете ли, че...

Колкото по-светла е кожата ви, толкова по-бързо остарява тя. Меланинът я защитава от UV лъчите на слънцето, които всъщност причиняват преждевременното стареене.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser