Преминете към основното съдържание

Кралското семейство отменя сватбата

Кралица Елизабет II забрани на принц Хари да се жени за Меган Маркъл
© getty

Наскоро се появи информация из мрежата, че в края на юли, принц Хари заедно с възлюбената си са организирали романтична екскурзия до Африка, където той смята да й предложи брак. Но, очевидно, братът на принц Уилям ще трябва да отложи това за неопределен период от време.

Преди няколко дни източник близък на Бъкингамския дворец, заяви, че кралицата изключително негативно се е отнесла на желанието на внука си да се бракосъчетае с актрисата. "Кралица Елизабет II е забранила на Хари да се ожени за Меган. Тя каза, че не е против връзката им, но Меган не може да бъде част от кралското семейство, тъй като тя не само, че няма благороден произход и британското гражданство, но вече е била официално омъжена. И въпреки, че Хари се опова на факта, че баща му принц Чарлз, също е женен за разведена жена, кралицата бе категорична и сложи ултиматум на своя внук - ако той иска да свърже живота си с тази жена, то трябва да се откаже изцяло от своите права и да се оттегли от двореца. След този разговор, принц Хари изглеждаше съвсем измъчен", сподели източникът. 

© getty, Принц Хари и Меган Маркъл

Интересното е, че не много отдавна, принц Хари изнесе официална реч, в която призна, че никога не е искал да стане крал. Именно заради това становище близкото обкръжение на кралицата се притеснява, че на Хари няма да му е трудно да напусне стените на Бъкингамския дворец в името на своята любима.

От друга страна, според инсайдери Уилям и Кейт силно подкрепят желанието на по-младия принц да се сгоди с Маркъл, "Кейт многократно е казвала, че не е виждала Хари толкова щастлив. Той наистина е влюбен в Меган и иска да я направи своя жена. Уилям възнамерява да говори с баба си и да се опита да промените мнението й, въпреки че е това трудна мисия, тъй като тя е човек от старата школа и е малко вероятно да се съгласи с факта, че любимият й внук иска да свърже живота си с американската актриса."

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser