
Необходими продукти
сол – 2 г
мая – 18 г
вода – 100 г
брашно – 520 г
сметана 33% масленост – 350 г
кристална захар – 150 г
портокалова кора – 10 г
ванилия – 1 г
лешници – 100 г
За украса на една порция:
белтък – 20 г
клонки лавандула или листа от чаена роза
Начин на приготвяне
- Захарта, солта, маята се смесват със 100 гр вода и тестото се оставя да втаса. Комбинирайте всички останали съставки и ги омесвайте в продължение на 4-5 минути.
- Разпределете в отделни формички и оставете да се отпусне. Изпечете при температура 160 градуса за около 40 минути. Използвайте клечка за зъби, за да проверите дали са готови.
- След като ги изкарате, остава да ги залеете с глазурата. 1 ч.л. Лимонов сок или 10 капки разредена лимонена киселина разбийте с миксер. Продължавайки да разбивате с вилица, добавяйте пудра захар, докато не се получи гъста маса. С тази глазура залейте козунака (или малките козуначета) веднага след приготвянето й.
- Украсете с малки стръкчета лавандула.
Източник: elle.ru