Преминете към основното съдържание

Красотата на реалистичните пейзажи

Неизлагани произведения на Атанас Михов в изложба

На 5 февруари в галерия „Сердика“ ще се открие изложба на живопис и рисунки на създателя на реалистичните традиции в българската пейзажна живопис Атанас Михов. Защо тази изложба заслужава да бъде посетена? Достатъчен е само фактът, че ще бъдат представени неизлагани до сега творби на автора, рисувани в перида 1920 – 1963 г.

Може би няма да можем да опишем по-добре творчесвтото на големия български художник от проф. Борис Колев в неговата „Монбография – Атанас Михов“:

„...Михов запазва праволинейност в своето творчество. Той остава един от основоположниците на българската пейзажна живопис и отразява нашата природа искрено, непринудено и топло, като любящ своята майка син. Чрез изразните средства на своя личен стил и виждане той търси и предава националното, типичното за нашата природа. ... За него природата е и си остава неизчерпаем рудник на все нова и нова красота, която трябва да се улови и отрази. Той търси в пейзажа романтиката и я предава чрез изразните средства на импресионизма, от който взема широкото петно и светлината.”

На 05.02.2015г. от 18:00ч. в галерия „Сердика“ в София, ул. „Цар Самуил” 90/Б, ет. 2 /пресечна ул. „Св. Св. Кирил и Методий”/ - изложбата ще продължи до 24.02.2015г.

 

 

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser