Преминете към основното съдържание

Край! Елизабет II окончателно уволни Хари и Меган

Кралицата обяви, че Хари и Меган няма да се върнат в Бъкингамския дворец като членове на кралското семейство

Бъкингамският дворец официално обяви, че Хари и Меган, херцогът и херцогинята на Съсекс, няма да се върнат в двореца като членове на кралското семейство. В резултат на решението им да се откажат от всички кралски привилегии, принц Хари и съпругата му са освободени от задълженията си като членове на кралското семейство. Принцът също така ще бъде лишен от всички военни звания и от кралското покровителство. Изявлението гласи: „Херцогът и херцогинята на Съсекс остават верни на своя дълг и служба към Обединеното кралство и света и предлагат своята непрекъсната подкрепа на организациите, с които си партнират, независимо от тяхното официално звание и роля“.

Херцогът и херцогинята на Съсекс "подадоха оставки" като членове на кралското семейство през март 2020 г., за да живеят самостоятелно, а не за сметка на хазната, и да печелят собствени пари в САЩ. През изминалата година двойката е подписала договори със Spotify и Netflix на обща стойност над 100 милиона британски лири. Уволнението като работеща кралска особа също означава, че двойката, която сега живее в имение в Калифорния за £ 11 милиона, е лишена от сигурност и подкрепа от страните от Британската общност.

Решението е взето след разговори между херцога на Съсекс и членове на кралското семейство. Очакваме коментари от самите Хари и Меган по време на интервюто им с Опра Уинфри на 7 март.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser