Преминете към основното съдържание

Краят на една епоха: кралица Елизабет напуска Бъкингамския дворец завинаги

Британски медии съобщиха, че монархът никога повече няма да работи в официалната си резиденция.

Преди ден стана известно, че Елизабет II официално напуска Бъкингамския дворец и занапред ще работи от замъка Уиндзор, който се смята за дом на монарха.

Според източници на британски и американски медии Елизабет II напуска завинаги официалната си резиденция поради здравословни проблеми, след като изкара Covid-19 (самата Елизабет заяви наскоро, че й е трудно да се движи), както и поради продължителната реконструкция на Бъкингамския дворец. От началото на пандемията кралицата почти не е била на работното си място, предпочитайки да провежда всички срещи дистанционно от замъка Уиндзор. „Уиндзор е мястото, което тя обича. Там са спомените й за принц Филип, нейното пони и семейството й.“, коментира кралски експерт.

Недалеч от замъка Уиндзор живее любимият син на Елизабет II, принц Андрю (с когото, според слуховете, отношенията й не се влошиха дори след скандала около името му), както и принцеса Евгения и нейното семейство.

Експертите смятат, че скоро историческата сграда напълно ще загуби своя статут. Според слуховете принц Чарлз, който ще се качи на трона след Елизабет II, няма да живее в Бъкингамския дворец. Така смята и кралският коментатор Виктория Арбитър. „Преместването на Чарлз в двореца, след като е живял в Кларънс Хаус в продължение на почти две десетилетия, ми се струва глупаво. Предвид по-мекия подход на обществото към кралското семейство, подозирам, че малцина биха възразили срещу това Чарлз да се откаже от живота в Бъкингамския дворец“. Тя вярва, че дори херцозите на Кеймбридж няма да искат да живеят в Бъкингамския дворец, когато един ден Уилям стане крал.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser