Преминете към основното съдържание

Краят на ерата на "ангелите": Victoria's Secret няма да работи със супермодели

Звезди извън модния подиум заменят легендарните красавици.

звестната марка бельо Victoria's Secret се отказа да работи с известните си модели, така наречените „ангели“. Компанията реши да промени маркетинговата си политика и назова нови звезди, които сега ще представляват марката. Сред тях са актрисата Приянка Чопра, футболистката Меган Рапино, транссексуалният модел Валентина Сампайо и други представителки на различни професии от цял свят: активисти, модели, художници и други.

Според компанията целта на марката вече е да се фокусира върху постиженията на жените, а не върху техните техните пропорции. Новите посланици няма да позират по бельо, а ще се появяват в подкасти и в маркетинговите материали на компанията.

„На път сме да се превърнем във водещия застъпник на жените в света. Марката трябва да спре да мисли какво искат мъжете и да започне да мисли какво искат жените.”, заяви главният изпълнителен директор на компанията Мартин Уотърс.

През годините „Ангели“ на Victoria's Secret бяха световноизвестни модели като Алесандра Амброзио, Жизел Бюндхен, Бела и Джиджи Хадид, Кандис Суонепол, Адриана Лима, Хайди Клум и много други, а ежегодните дефилета на марката бяха сред най-важните събития в света на модата.

През последните години компанията започна да изпитва сериозни финансови затруднения и през 2019 година шоуто не се проведе. Марката е критикувана, че не кани трансджендъри и plus size модели. Това накара компанията да започне да работи по промяна на политиката си.

Преди година Victoria's Secret се оказа в центъра на поредния скандал, когато служителите й заговориха за тормоз на работното място.

Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser