Преминете към основното съдържание

Крем, серум и... Кой продукт пропускаме в грижата за кожата?

Все повече марки създават лосиони, концентрати или есенции за лице, които се нанасят преди серума. Какви са тези продукти и наистина ли е нужно да добавим още една стъпка към бюти рутината си?

© iStock

Японска вълна

Разбира се, тези лосиони, както и много други бюти иновации, идват от Изтока. Всички знаем, че ритуалът на японските жени включва поне 5 различни продукта. Eсенциите са един от тях.

Начин на употреба

Концентратите се нанасят на почистено лице. Класическата техника, която японките следват, е продуктът да се нанася с леко притискане на кожата, а не с разтъркване. Те правят средно по около 200 такива притискания два пъти дневно! Разбира се, ние нямаме толкова време, но е хубаво да отделите поне минутка.

© iStock

Как работят

Основната идея на есенциите, които се нанасят преди серума, е да хидратират кожата. Те проникват по-надълбоко в нея и така оптимизират работата на клетките. По този начин се повишава ефективността на продуктите, които нанасяме след това – серум и крем. Заради ниската концентрация на активни съставки лосионите не могат да бъдат конкуренция на който и да било серум или крем.

Разновидности

Основната задача на този тип есенции е да хидратират допълнително кожата. Но разбира се, има и лосиони с допълнителни действия като антиейдж, против пигментация или други раздразнения по лицето. ESTEE LAUDER пък наскоро лансираха концентрат за през нощта.

© iStock

Плюсове

  • носят безспорни ползи за кожата;
  • икономични са – нужни са ви няколко капки за цялото лице, тъй като текстурата им е доста течна;
  • попиват бързо и не омазняват кожата.

Минуси

  • все още няма голямо разнообразие от подобни есенции, а и марките не ги промотират особено;
  • добавят още едно перо към разходите ви за козметични продукти;
  • ще ви е нужно и малко повече време, за да ги нанесете и да си гарантирате добрия ефект от продукта.
messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser