Преминете към основното съдържание

Крем супа от цвекло с фета сирене

Бърза, полезна и със съвършен цвят
© iStock

Необходимите продукти

500 г сурово цвекло
2 моркова
200 г картофи
1/2 с.л. зехтин
1 глава бял лук
2 скилидки чесън, нарязани
1 л зеленчуков бульон
1 с.л. доматено пюре
2 дафинови листа
1/2 ч.л. мащерка
сол и черен пипер на вкус
2 с.л. заквасена сметана
80 г сирене фета
1 с.л. магданоз

Начин на приготвяне

Измийте, обелете и нарежете цвеклото, морковите и картофите на парчета с подобен размер. Загрейте зехтина в голяма тенджера. Добавете лука и запържете леко за 2-3 минути. Добавете чесъна и запържете за още минута, преди да добавите нарязаните на кубчета цвекло, моркови и картофи. Запържете за 3 минути, като разбърквате постоянно. Добавете бульона, доматеното пюре, дафиновите листа и мащерката. Варете, докато кипне, след което намалете котлона и варете още 20 минути или докато зеленчуците омекнат напълно. Блендирайте до гладка и хомогенна смес. Разделете на 4 купички и отгоре добавете сметана, фета и магданоз.

Ето и още едно предложение от нас: Сметанова супа от Минесота

Още по етикети

гурме , лайфстайл
messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser