
Продукти:
Приготвяне:
1. Обелете патладжаните и ги нарежете на полукръгли резени с дебелина около 1 см. Обелете и нарежете скилидката чесън, обелете и нарежете лука на тънки полукръгчета.
2. Загрейте зехтина в малък тиган на среден огън. Запържете патладжана, мащерката и добавете балсамовия оцет. Разбъркайте и добавете още зехтин. Запържете резенчетата патладжан от всички страни.
3. В малка тенджера загрейте малко зехтин и задушете нарязаните лук и чесън до омекване (около седем до десет минути). Добавете изпържения патладжан, добавете вода и оставете да заври. Гответе около 20 минути.
4. Отстранете тенджерата от котлона и пасирайте съдържанието с пасатор. По желание допълнително претрийте полученото пюре през цедка - за по-ефирна консистенция. Добавете още вода или бульон, сол и черен пипер, ако е необходимо на вкус.
5. При сервиране украсете готовата крем супа с настърган пармезан.