Преминете към основното съдържание

Крем супа от патладжан

Идеална за студените дни.

Продукти:

  • Патладжан - 600гр
  • Чесън - 2 скилидки
  • Нарязана мащерка - на вкус
  • Зехтин на вкус
  • Балсамов оцет – 1 с.л. л.
  • Лук - 1 глава
  • Вода - 500 мл
  • Сол на вкус
  • Пармезан - за украса

  • Приготвяне:

    1. Обелете патладжаните и ги нарежете на полукръгли резени с дебелина около 1 см. Обелете и нарежете скилидката чесън, обелете и нарежете лука на тънки полукръгчета.

    2. Загрейте зехтина в малък тиган на среден огън. Запържете патладжана, мащерката и добавете балсамовия оцет. Разбъркайте и добавете още зехтин. Запържете резенчетата патладжан от всички страни.

    3. В малка тенджера загрейте малко зехтин и задушете нарязаните лук и чесън до омекване (около седем до десет минути). Добавете изпържения патладжан, добавете вода и оставете да заври. Гответе около 20 минути.

    4. Отстранете тенджерата от котлона и пасирайте съдържанието с пасатор. По желание допълнително претрийте полученото пюре през цедка - за по-ефирна консистенция. Добавете още вода или бульон, сол и черен пипер, ако е необходимо на вкус.

    5. При сервиране украсете готовата крем супа с настърган пармезан.

    messages.loading
    Горе
    ELLEworld twitter-logo-silhouette pinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser