Преминете към основното съдържание

Кристиано Роналдо е най-печелившият спортист

Доскоро на върха беше боксьорът Флойд Мейуедър
Кристиано Роналдо
Кристиано Роналдо © Instagram

Баснословната сума от 61 милиона паунда е успял да си докара само в рамките на една година португалският футболист Кристиано Роналдо. Така той измести от върха на класацията за най-печелившите спортисти боксьора Флойд Мейуедър, който няколко години беше номер 1 по приходи. През изминалите 12 месеца той е успял да си докара "едва" 30 милиона паунда, което си е впечатляващо предвид факта, че вече се отказа от активната кариера на ринга.

Богатството на Кристиано е натрупано както от годишната му заплата в "Реал Мадрид", която се равнява на близо 39 милиона паунда, така и от рекламните му договори с Nike, Tag Heuer и Herbalife, с които си докарва още 22 милиона паунда. Най-големият му конкурент на терена – Меси, пък е добавил в банковата си сметка 56 милиона паунда и по този начин се нареди на второ място. 

Любопитното е, че за първи път футболист оглавява класацията за най-богатите спортисти. Досега на върха са били или боксьорът Мейуедър, или голф играчът Тайгър Уудс. 

Автор: Ирена Късметска

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser