Преминете към основното съдържание

Кристина Милева с ново амплоа

Момичето, което не спря да обикаля света като модел, поема в нова посока – дизайнер на шапки

© НИКОЛА БОРИСОВ

Ако трябва да оприличим ELLE с един български модел, само с един-единствен, това със сигурност ще е Кристина Милева. Различна от кукленската хубост, особено от тази, която ни заобикаля през последните години, свободомислеща и неукротима, вечно търсеща нови хоризонти, момичето с дънки и тишърт, с небрежно рошави коси, борещи се с вятъра... Тя безспорно е олицетворението на красотата, която ELLE харесва – бурна и неподвластна. И неслучайно е единствената българка с 4 корици на списанието ни!


© НИКОЛА БОРИСОВ

Макар че към моделството Кристина поема случайно – срещнали я на улицата, предложили й да изкара курс за модели и почти веднага от първата й агенция „Ивет фешън“ я изпратили на кастинги в чужбина. В началото майка й Милена Милева, която е интериорен дизайнер, била против дъщеря й да се занимава с моделство, защото все още учела в италианския лицей, но после склонила.

Най-големият успех на Кристина е, че подписва договор с най-голямата агенция за модели в Ню Йорк и до днес не спира да обикаля света като модел. Само месец след раждането на първото си дете Кай тя позира за корица на ELLE. Почти веднага забременява и ражда дъщеричката си Миа, за съжаление в седмия месец. Минава през най-тежкия период за една майка – безсънни дни и нощи, изпълнени със страха дали бебето ще оживее... След този труден период Кристина се разделя с бащата на децата си.

Днес я намираме в Южна Африка. Същото усмихнато и непокорно момиче, което тича с вятъра и не робува на стандарти. Вече с ново амплоа – дизайнер на шапки.

© НИКОЛА БОРИСОВ

Моделството за мен е... повече от половината ми живот! Благодарна съм, че имам възможността да работя и живея по целия свят именно заради работата ми!

Домът е там, където... са децата ми! Домът за мен никога не е бил просто място. Свързвам го с хората и с емоциите, които ме обграждат.

Семейството за мен е... всичко в лицето на Кай и Миа! Те са моят свят и смисъл.

Не мога да издържа, без да виждам децата си повече от... За съжаление се е налагало да не ги виждам по месец, мога да издържа, но определено не искам. Колкото по-големи стават, толкова по-трудно е да сме разделени дори за няколко дни!

Да си майка в XXI век означава... да можеш да съчетаваш семейство, работа, приятели, пътувания, всичко, без да лишаваш никого от внимание и любов.

С бащата на децата ми съм... най-добър приятел. Не мога да си представя по-добър и всеотдаен баща! Благодарна съм, че ме подкрепя и помага във всяко едно начинание, с което се захвана.

Идеалният мъж според мен е... Казват, че трябва да си го родиш, за да го срещнеш. Затова смело мога да твърдя, че идеалният мъж за мен е Кай!
© НИКОЛА БОРИСОВ

Моята рецепта за щастлива връзка е... разбирателство, компромиси, комуникация, уважение, отдаденост и много, много любов.

Най-трудно ми е да... се спра на едно място! Винаги имам нужда от промяна и движение! Жаждата за пътувания се засилва с всяко следващо.

Парите за мен са... необходимост, за съжаление.

Новата ми страст са... шапките, които правя! Кръстих марката си Save The Last Bullet. Имах щастието да се запозная и вдъхновя от един от най-великите за нашето време шапкари – Ник Фоке. Шапкарството само по себе си е сложен и стар бизнес, който не се е изменил много с времето и както той казва, човек трябва да е доста луд, за да се захване с него! А аз буквално се влюбих в методите, процеса на оформяне и изграждане на всяка шапка! Всичко се прави на ръка, избира се правилният филц – заешки или от бобър, за да издържа на всички метеорологични изпитания – от формата чрез калъпи, третиране с пара, оформяне на периферии, височината, подплатите, лентите, та чак до декорацията и горенето, които правят всяка шапка уникална и единствена. Предимството на handmade шапките е, че могат да бъдат персонално направени според размера и желанията на клиента. Изискват повече време и търпение, но резултатът си заслужава винаги!

© НИКОЛА БОРИСОВ

Работата в офис за мен е... нещо, което се надявам никога да не ми се случи!

С всичко мога да се справя сама, освен със... самотата, може би. Затова разчитам винаги на най-близките си приятели – знам, че ще бъдат до мен и винаги ще помогнат!

Обикалям света и не се задържам на едно място, защото... пътуването е моят наркотик! Колкото повече виждаш и изживяваш от света, толкова повече искаш. Обожавам да откривам нови места, да се запознавам с нови хора и да събирам нови спомени. Смятам, че на края ни остават само спомените от приказни места и моменти, а не материалната част от живота!

Най-кошмарният ми период в живота беше..., когато се роди дъщеря ми в седмия месец и трябваше да чакам и да се моля всеки ден, за да разбера дали ще успее да се пребори и да оцелее. Бяха кошмарни дни за семейството ни, но се справихме и в момента имам две здрави и прекрасни деца!

В себе си не харесвам... фактът, че ми е трудно да моля за помощ.

Стереотипите, с които все още се боря, са... тези на предишното поколение за начин и ценности на живот.

Трите най-важни неща, на които искам да науча децата ми, са... да обичат истински, да са смели и да уважават хората около себе си.

© НИКОЛА БОРИСОВ
messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser