Преминете към основното съдържание

Круши с шафран

Необичаен, но много вкусен десерт
© iStock

Необходими продукти

  • 4 зрели круши;
  • 0.5 л вино;
  • 2 пакетчета ванилова захар;
  • 4 щипки млян шафран;
  • 4 с. л. лимонов сок.

Начин на приготвяне

В подходяща тенджера излейте виното, захарта, шафрана и лимоновия сок и ги оставете да заврат. Почистете крушите и ги задушете за 30 минути в получения сироп, след което ги оставете да се напоят в сиропа за 2-3 часа.

© iStock

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser