Преминете към основното съдържание

Къщата на София представя изложбата „Модулна мозайка“ на Страхил Найденов

Изложбата представя картини от камък, които носят усещане за любов, нежност, докосване, копнеж. Има абстрактни форми, има женски тела, луна и …още нещо.

рт център "Къщата на София" ви кани на изложба на скулптура Страхил Найденов.

В експозицията "Модулна мозайка" са включени и каменни пластики-скулптуриран камък с вградена мозайка.

И двете техники - модулна мозайка и скулптурна мозайка, са авторски хрумвания, съчетаващи класическата мозайка и търсенията на автора на нови изразни средства. Целта е да представи това монументално изкуство в кавалетна форма - достъпно за всякакви интериорни и екстериорни пространства.

Страхил Найденов използва само естествен камък - мрамор, гранит, варовик, пясъчници. Мозаечните елементи тесери са ръчно сечени и с естествен цвят.


Авторът има участия в десетки изложби в страната и чужбина. Негови творби са собственост на наши и чужди галерии и колекционери. Мисията му е да популяризира едно от най-древните изкуства и да го направи достъпно и желано за по-голяма аудитория.

Изложбата ще бъде открита на 21 октомври в 18 часа в Къщата на София, кв. Лозенец, ул. Миджур 12.


messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser