Преминете към основното съдържание

Къде да посрещнем Нова година с най-зрелищното фойерверк шоу?

4 места по света, които гарантират ярки и вълнуващи първи минути на 2020 г.
© iStock

Остава по-малко от седмица! И ако все още нямате планове за 31 декември, ние ви даваме няколко идеи. Тези локации в различни точки на света обещават ярки и вълнуващи първи минути на 2020 г.

Сидни, Австралия

Освен всичко друго, оттам ще можете още в 16:00 ч. българско време да напишете ЧНГ и Happy New Year! Вариантите са няколко: да останете на крайбрежието, да си наемете лодка или да си резервирате маса в един от ресторантите на емблематичния Сидни Харбър Бридж. Ще ви издадем и четвърта опция, която ще ви спаси донякъде от тълпите – остров Кокату (Cockatoo). Той осигурява чудесна гледка, можете да пренощувате там, само трябва предварително да си запазите място.

Магията на Сидни

Галерия

Магията на Сидни

iStock

Единбург, Шотландия

Тридневните новогодишни празненства, наречени Hogmanay, включват викингско шествие с факли по Кралската миля, музика на живо, парти на открито и разбира се, красивите фойерверки над Единбургския замък. Ако не сте фенове на студа, можете да си запазите място в някой от пъбовете на Стокбридж, оттам има изглед към замъка. Ако пък искате преживяването да е безплатно, отидете до Инверлейт Парк, оттам фойерверките в полунощ се виждат чудесно. За най-големите ентусиасти е Loony Dook на 1 януари: облечете си най-екстравагантните дрехи (карнавален костюм, може и по бански) и се потопете в ледените води на река Форт.

Рейкявик, Исландия

Тук си заслужава да бъдете, защото това е мястото, където не някой друг, а вие ще сътворите фойерверк шоуто, буквално. Т.е. ще сте не просто наблюдатели, а участници в празника. Централно организирано шоу няма, всеки закупува мини комплект фойерверки от Исландската асоциация за търсене и спасяване (ICE-SAR) и в полунощ небето се озарява от хиляди експлодиращи светлинки. Това е може би най-мащабният проект за набиране на средства в името на благородна кауза – още една причина да се включите! Задължително посетете и църквата Hallgrimskirkja, оттам в полунощ също се пускат фойерверки.

Ню Йорк, САЩ

Къде Кари Брадшоу би посрещнала 2020 г.? Отправяме се към нейния град, „Таймс Скуеър“ или ресторант R Lounge на хотел „Ренесанс“ – изберете си. За да избегнем клишето, ние бихме се спрели на втората опция, защото мястото предлага спираща дъха гледка. Ако пък искате нещо наистина различно, зарежете Манхатън и отидете в Бруклин! Бруклинският мост е задължителен. Освен него включете в маршрута си Проспект Парк с музика на живо и безплатни фойерверки, Бушуик с въздушни акробати и живи скулптури, както и космическо парти в Уилямсбърг. Само за най-смелите!

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser