Преминете към основното съдържание

Къде най-лесно се отслабва?

Потърсихме европейските градове, в които животът е най-здравословен.

Ако планирате дълга почивка с подобна цел, можете да изберете една от дестинациите, които подбрахме специално за вас: 

Здравословно хранене в Копенхаген

Риба, кореноплодни зеленчуци, зеле и ръжен хляб – все полезни и вталяващи храни, които са част от традиционната скандинавска кухня. А наскоро беше установено, че именно тя е сред най-здравословните в света. Към това добавете и факта, че в Дания се произвеждат най-екологично чистите продукти. И не се учудвайте, че докато в Европа 50% от хората са с наднормено тегло, в Дания те са само 10%.

 

На работа с колело в Амстердам

Няма по-добър начин да поддържате добра форма от велосипеда. А когато отивате и се връщате от работа с него, отслабването е задължително. Затова се насочваме към Амстердам, където придвижването на две колела е на особена почит. Освен, че на всяка улица има велоалея, за колелетата има специални светофари, пътни знаци и паркинги. А от разнообразието на велосипеди, ще ви се завие свят – продават се дори такива, в които да возите бебето си.

Амстердам

Галерия

Амстердам

 

Повече тренировки в Дъблин

Според изследване на Европейската комисия цели 23% от населението на Ирландия спортува редовно 5 или повече пъти седмично. Това се дължи не само на желанието на ирландците да бъдат във форма, но и на големия брой фитнес центрове. А предвид статистиката, че у нас само 3% от населението спортува редовно, май няма да е лошо да се преселим в Дъблин, поне докато свикнем да тренираме редовно.

 

Спорт на открито във Флоренция

Насочваме се на юг, към Италия и по-точно областта Тоскана, където ските, сърфът, рафтингът и планинското катерене са буквално на една крачка. Там има 9 планини, 4 реки и 633 км брегова ивица. А най-добър достъп до всички тези богатства ще имате от главния град на областта – Флоренция.

 

SPA процедури в Поморие

Този прекрасен морски град ще ви посрещне с изобилие от SPA глезотии. Разбира се, централно място в тях заема популярната по целия свят поморийска кал, която лекува повече от 90 заболявания! Дали ще са маски, потапяне във вана с кал или специални масажи – влизането във форма е просто задължително в Поморие.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser