Преминете към основното съдържание

Къде работят съвременните принцеси?

Някои от тях са на пълно работно време
© getty

Принцеса Юджини прави добра кариера в художествената индустрия.

28-годишната братовчедка на принцовете Уилям и Хари работи за трета година в лондонския клон на известната галерия за модерно изкуство Hauser & Wirth. Юджини започва да работи като асистент-директор, а миналата година, стана известно, че е повишена на поста на галерист.

Оказа се също, че принцесата работи на пълен работен ден, без никакви привилегии, заради задълженията си към кралското семейство. Заплатата на Юджини, обаче, не се съобщава - все пак няма заплаха от финансови затруднения при нея. Принцесата разполага със спестовна сметка, създадена за нея от кралица Елизабет II, в която до момента има 3,6 милиона паунда.

Какво знаем за принцеса Юджини

Юджини, като своите роднини, е също на опашката за трона - тя е девета в списъка, точно след по-голямата си сестра Беатрис и преди чичо си - принц Едуард, граф на Уесекс. И ако Беатрис по-рано имаше сериозни амбиции и в резултат на това показваше раздразненито си от Кейт Мидълтън, която е преди нея в линията, то за Юджини тези илюзиорни перспективи за бъдеща кралица са ѝ безразлични.

От друга стана, Юджини и Беатрис доскоро можеха да се хвалят с репутация на най-небрежното кралското семейство. Кейт Мидълтън често е смятана за най-мързеливата, но Юджини и Беатрис победиха, нарушавайки всички точки от протокола. Преди години британските медии нарекоха сестрите "лидери на безделието в кралските семейства." Но от тогава всичко се промени при Юджини и тя си намери работа в галерията и отделя по-малко време за забавленията. 

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser