Преминете към основното съдържание

Къде спят звездите в Кан

Най-луксозните 5-звездни хотели са на La Croisette, под носа на Фестивалния дворец
JW Marriott
JW Marriott © Архив на хотела

В навечерието на 71-ия Международен филмов фестивал в Кан легендарният булевард La Croisette очаква звездното жури, актьори и почитатели на седмото изкуство от цял свят.

Тази година за пръв път има промяна в стартовия ден на кинофестивала – вместо в сряда, както повелява традицията, той ще се открие официално във вторник, 8 май.

Къде ще спят кинозвездите в Кан?

Някои предпочитат уединението на луксозните вили по хълмовете, но повечето са на една ръка разстояние от Фестивалния дворец, който от 1982 г. е домакин на международното филмово събитие.

На легендарния булевард La Croisette, където е построен Фестивалният дворец, се издигат и най-луксозните хотели на Лазурния бряг:

Majestic Barrière

Хотел Majestic Barriere

Галерия

Хотел Majestic Barriere

Хотел Majestic Barriere в Кан

От създаването си през 1926 г. до днес 5-звездният хотел Majestic Barriere не спира да се развива. И все още не е заел окончателната си форма. Theo Petit първоначално проектира централна сграда с две крила, простираща се точно над La Croisette. Но навремето е било построено само едното крило. Осем десетилетия по-късно, през 2007 г. започва изграждането на западното крило. 349 стаи, от които 82 апартамента и 2 мезонета.

Intercontinental Carlton

Хотел Intercontinental Carlton

Галерия

Хотел Intercontinental Carlton

Хотел Intercontinental Carlton в Кан

Без Кан 5-звездният Intercontinental Carlton нямаше да съществува. Но без един от най-луксозните си хотели и Кан нямаше да бъде това, което е днес. От всички хотели на La Croisette, Intercontinental Carlton може би е най-близо до духа на Кан – един столетен пазител на традициите на гостоприемството. 304 стаи, 39 апартамента.

Grand Hyatt Martinez

Хотел Grand Hyatt Martinez

Галерия

Хотел Grand Hyatt Martinez

Хотел Grand Hyatt Martinez в Кан

Неговият арт деко стил го прави неподвластен на модните тенденции. На феноменална площ от 40 000 кв.м. Grand Hyatt Martinez е най-големият от престижните хотели на La Croisette. 409 стаи, 39 апартамента.

JW Marriott

Хотел JW Marriott

Галерия

Хотел JW Marriott

Хотел JW Marriott в Кан

Инвестиция от 38 милиона евро превръща JW Marriott в един от най-търсените 5-звездни хотели в Кан. Той разполага с открит плувен басейн и 2 джакузи на панорамната покривна тераса, аудитория с 825 места, 1200 квадратни метра модулни конферентни зали и казино. 261 стаи и суити.

Grand Hotel

Grand Hotel

Галерия

Grand Hotel

Grand Hotel в Кан

Най-старият луксозен хотел в Кан, построен през 1863 г. В продължение на много години той е бил и единственият луксозен хотел в града. Разрушен и възстановен през 1963 г., днес Grand Hotel е сравнително по-малък от околните хотели. 75 стаи, включително и апартаменти.

Radisson Blu

Radisson Blu

Галерия

Radisson Blu

Хотел Radisson Blu в Кан

Хотел Radisson Blu 1835, Thalasso & Spa, е изключително горд да покаже пета звезда на флага си. Символизирайки магията на Кан, с великолепната си обстановка и изисканост, хотелът блести с ново излъчване, след като се присъедини към престижния клуб от 5-звездни хотели.

Ако искате да правите компания на звездите по време на Международния филмов фестивал в Кан, има и по-евтини варианти. Може да си изберете приятен хотел в Грас, Ница или Антиб и да стигнете до La Croisette в Кан с автобусите, които струват само 1,50 евро! Малко по-скъпо, но доста по-бързо е с влак. И все пак, ако държите да сте само в Кан, изпитано и препоръчано:

Къде да отседнете?

Hotel Cristal (www.hotel-cristal.com)

Eden Hotel & SPA (www.eden-hotel-cannes.com)

Кан през погледа на един инстаграмър

Галерия

Кан през погледа на един инстаграмър

Колоритът на града в обектива на Ясен Савов (@iasens)

Къде да обядвате?

C Beach, където освен шанса да срещнете някоя от звездите, ще имате възможност да опитате невероятно телешко с рукола и пармезан и най-вкусното шоколадово суфле.

Къде да вечеряте?

La Mome, където е най-вкусната салата с морски дарове и грейпфрут. Оставете си място за домашна френска нуга!

Още за Кан, Международния филмов фестивал и Френската Ривиера на: www.cannes-destination.com, www.palaisdesfestivals.com, www.cotedazurfrance.fr

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser