Преминете към основното съдържание

Куентин Тарантино не дава и стотинка на майка си заради обида. Тя му отговори

Режисьорът помогнал на майка си един единствен път.

Миналия месец Куентин Тарантино заяви в ефира на подкаста The Moment , че като дете се е зарекъл никога да не помага финансово на майка си заради обида, която тя му е нанесла в детството му. Тези думи на режисьора предизвикаха бурна реакция в мрежата. Мнозина го осъдиха за това отношение към майка му. Преди ден изявлението на Куентин беше коментирано от майката на успешния филмов режисьор и сценарист.

Като начало да си припомним защо избухна скандалът. В ефира на подкаста Куентин си спомни как на 12 -годишна възраст започнал да работи по първия си сценарий с име Captain Peachfuzz and the Anchovy Bandit, който така и не се реализирал. И вината била отчасти на майка му: тя го помолила да се съсредоточи върху обучението си в училище и не приела сериозно страстта му към писането.

„Тя ми се скара, а след това, в средата на цялата тирада, каза: „Тази твоя малка „писателска кариера“, която си си измислил, е пълна глупост. Приключвай с това.“. Когато ми каза това по този саркастичен начин, си помислих: „Добре, госпожо! Когато стана успешен писател, няма да получите нито стотинка от богатството ми”, сподели Тарантино.

Режисьорът на „Криминале“, „Имало едно време в ... Холивуд“ и други известни филми добави, че е спазил обещанието си и е помогнал на майка си само веднъж - когато имала проблеми с данъчните.

Тази история беше продължена с думите на майката на Тарантино. В интервю за USA Today 74-годишната Кони Макхю каза, че синът й винаги може да разчита на нейната любов и подкрепа. В същото време тя коментира доста двусмислено конкретното изявление на Куентин.

„Що се отнася до сина ми Куентин, аз го подкрепям и се гордея с него и наистина обичам него и неговото разрастващо се семейство. За мен беше голяма радост да танцувам на сватбата му, а също и да науча за раждането на внука ми Лео. Изказването на Куентин е цитирано извън контекст. Нямам намерение да участвам в подобна медийна лудост.”

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser