
Любовта към изкуството събира хореографа Коста Каракашян и режисьора и драматург Антония Георгиева в партньорство с майстор-сладкаря Александър Цеков, които заедно решават да поемат интересни хоризонти в това нелеко време за изкуство.
Пътищата на Коста и Антония не се срещат за първи път. След като успешно реализират късометражния филма Waiting for Color, отличен с награда “Люмиер” от фестивала Cinédanse, съдбата ги събира отново за този нестандартен проект.
“КУХНЯ” пресъздава нажежената обстановка и динамика в професионалната кухня през призмата на “имърсив” театъра (immersive – потапяне), който позволява на публиката да се потопи в действието и да съпреживее екстремните ситуации, които обикновено остават скрити за хората. Пространствата, до които зрителите ще се докоснат са истинските кухни на водещия кулинарен институт в Източна Европа, който работи отдавна в посока на включване на темата за менталното и емоционално здраве като част от живота на професионалния готвач.
Спектакълът е изцяло съобразен с всички противоепидемични мерки, като е изграден за малки групи от 6 души, които могат да създадат магия, присъща само на едно бутиково, интимно представление.
Заедно с Александър в предизвикателството за нещо ново и различно в кухнята влизат Александра Тальокова, Искра Даскалова, Кръстьо Методиев и Яница Станкева – четирима изявени танцьори в естетиките на съвременния танц, брейка и уакинга. Нетрадиционното сценично пространство е обособено от артистичния поглед на сценографа Борис Далчев и композитора и музикален инженер Георги Атанасов.
Това е първият от подобни експериментални проекти на този творчески екип, създадени за алтернативни пространства, които целят да представят сценичните изкуства в различна светлина и да развият и популяризират имърсив жанра в България.
Дата: 20-21 февруари, 2021; Час: 18:30, 19:45, 21:00; Място: HRC Culinary Academy, бул. “Цар Борис III” 59