Преминете към основното съдържание

Купувате за себе си и помагате на нуждаещи се

Убедени сме, че вече сте отбелязали доста нещица, които да си купите на изгодна цена на поредния Черен петък. А знаете ли, че пазарувайки, можете да помогнете на хора и семейства в нужда? Ето как.

Giving is the new Black! | dm Giving Friday

За трета поредна година, в последния петък на месец ноември, dm България ще проведе своя Giving Friday като алтернатива на Black Friday. 3% от дневния оборот на всички dm магазини в страната и през приложението Glovo ще отиде в подкрепа на дейността на Звено „Майка и бебе“, гр. Габрово към SOS Детски селища. А това означава, че част от похарченото от вас, ще помогне на майки и деца в риск и нужда.

Защо Giving Friday? Защото предстоят светли празнични дни, но за съжаление, точно в това време на годината консуматорският дух взима превес. От dm смятат, че да даваш носи много по-удовлетворяващо чувство от това да получаваш. Ето защо може да комбинирате предколедното пазаруване на подаръци за любимите ви хора и да извлечете от него още по-голямо удоволствие, ако го направите и в името на добра кауза. Да пазаруваш, като едновременно и помагаш на най-беззащитните членове на обществото, е отговорът на dm на масовото преследване на намаления в този ден.

Сдружение SOS Детски селища България, дългогодишен партньор на dm България, е първата гражданска правозащитна организация в страната, която предоставя директна грижа за деца в риск.

Звено „Майка и бебе” към SOS Детски селища предоставя временно настаняване на бременни жени и майки в риск да изоставят децата си, насърчава родителската привързаност, подпомага младите майки чрез социално и психологическо консултиране. Най-често тази социална услуга идва в подкрепа на бременни жени в последните месеци на бременността, при които има риск да изоставят детето след раждането, на майки с новородени, изразили намерение да ги изоставят, както и на майки, жертва на насилие, в състояние на остър жилищен проблем или друга кризисна ситуация.

На провелия се през миналата година Giving Friday, с помощта на клиентите на dm България, са събрани 17 000 лв., които се равняват на 3% от дневния оборот във всички магазини. Средствата бяха дарени отново на Звено „Майка и бебе“ към SOS Детски селища.

За първи път Giving Friday се провежда в България през 2019г., като тогава събраната сума от 10 880 лв. е дарена на Специализирана болница за активно лечение по детски болести - “Проф. д-р Иван Митев" ЕАД - София.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser