Преминете към основното съдържание

Курортната колекция на Christian Dior триумфира в Севиля с над 100 стайлинг идеи

Галерия
Толя Стоянова / Снимки: IMaxTree

Колекцията на Christian Dior бе представена в центъра на Севиля. По време на шоуто видяхме две, облечени в черно, фламенко звезди, 40 други танцьори и над 100 курортни визии, които се разхождаха на фона на Plaza de Espana.

Мария Грация Киури се беше потопила в изследване на традициите, занаятите, историята и жените на този регион в Южна Испания. „Наистина обичам това място. Чувствам, че традицията е жива тук. Откривам много от себе си в местните жени. Усетих силна връзка по между ни“.

Танцьорката на фламенко бе облечена в черен кадифен костюм и представяше прераждането на жената, вдъхновила Киури. Дизайнерката не пропусна да ни запознае с нея: „Тя беше Кармен Амая, първата танцьорка на фламенко, която носеше мъжки дрехи през 50-те години на миналия век. Нарекли я La Capitana — страхотно име! Тя отиде в Париж и стана много известна”.

Този неин образ постави основата на преработения мъжки силует в колекцията. На подиума видяхме изчистени, стройни панталони със супер висока талия, съчетани със сомбреро в черно и бяло, напомняйки ни за конните униформи на испанските школи по езда. Последваха и редица визии с романтични, но овладени препратки към фламенко роклите с открити рамене.

„Севиля е пристанище, на което се срещат всички култури. В това е красотата на мястото. Хората стават все по-националистични, трябва да изградим мостове с модата. Всичко това се забелязва в историята на изработката на моделите”, сподели Кюри на финала на шоуто.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser