Преминете към основното съдържание

La Dolce Vita! Когато сте в Италия, правете като италианците

11 стъпки по-близо до сладкия италиански живот
© istock

Няма какво да се лъжем, туристите навсякъде и винаги биват третирани различно от местните. И тук изниква образът на ордите въоръжени с фотоапарати и селфи стикове ентусиазирани азиатци, които обикалят в захлас и запечатват с камерите си всеки камък, клон, ъгъл и лъч светлина. Ние, европейците, често също не падаме по-долу, дори тук, на наша територия, например в някоя от столиците на Стария континент.

Били ли сте в Рим? Аз не, но съм била във Флоренция и наоколо. Италия навярно е и сред вашите топ дестинации, толкова история, изкуство, храна, вино и слънце на едно място!

ПРАКТИЧЕН ПЪТЕВОДИТЕЛ ЗА РИМ В 11 ТОЧКИ

Ако планирате пътуване в посока Ботуша и ви се иска максимално да усетите атмосферата, пулса на мястото, да се слеете с местните, да бъдете един от тях, да вкусите от dolce vita, ето в няколко лесни стъпки какво е препоръчително да направите. Защото списъкът със забележителности е важен, но не по-малко важни са и порядките, с които на всяка цена трябва да се запознаете предварително, за да изглеждате автентично в очите на околните. С други думи: когато сте в Италия, правете като италианците!

 

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser