Преминете към основното съдържание

La Mer - новото крайбрежно допълнение на Дубай

Камелия Анастасова от LifeOnHeels.com споделя впечатленията си от градът, който не спира да удивява със своята пъстрота
© личен архив

Едно от най-интересни неща, с които свързвам Дубай, е това, че при всяко следващо посещение винаги има нещо ново, което успява да ме изненада.

Наред с завършената сграда точно пред Burj Khalifa, която беше и през предните ми две ходения в строеж, бе и една нова крайбрежна местност, наречена La Mer. Новото допълнение към Jumeirah 1 се отличава с широко отворени пространства, палмови дървета, графити, художествени стенописи и жълтеникаво очарование на плажа.

© личен архив

Посетихме го точно преди залез, който придаде всички тези жълто-оранжеви нюанси на снимките.

Първичното впечатление беше, че няма много хора. Местността е открита сравнително скоро и явно още не е станала достатъчно популярна, за да привлича туристи, но пък, за сметка на това, имаше доста местни, които се наслаждаваха на привечерна разходка край брега.


ДОНАТЕЛА ВЕРСАЧЕ ОТКРИ УНИКАЛЕН ХОТЕЛ В ДУБАЙ 


Вървейки из алеите до плажа, получаваш усещането на място, което е вдъхновено от начина, по който морето измива дървото, разяжда метала и изхвърля стари бъчви и ковчежета. Морската тема се вижда на всеки ъгъл. Дори душовете на плажа могат да те пренесат на стар кораб, където дървената кофа с вода може да играе ключовата роля за прохладна баня.

© личен архив

Влизайки по навътре в La Mer се откроява хармонична комбинация от минималистичен и съвременен дизайн.

Ниско строителство, разнообразни графити със закачливи нотки, красиви арт изрисувани стени, външни железни стълби и тръби, успяват да отворят друга врата от това място – това на съвременния ни начин на живот.

Надписи като Vibes и Stay Cool силно напомнят на силата на Instagram в днешния свят.

© личен архив

В една малка и тясна уличка между две сгради в погледа ми се прокраднаха две момчета, които бяха видимо развълнувани и се редуваха да си правят снимки от всевъзможни ъгли. Разбира се, любопитството ми надделя и реших да погледна, какво толкова снимат отляво, отдясно, отгоре и отдолу. Само като зърнах нашарената стена с красиви крила в огнени цветове самата аз се позиционирах пред нея. Пространството не беше много, за да се хване графитът отдалече, но и отблизо се получи един от любимите ми кадри.

© личен архив

Слънцето вече беше залязло и вечерта започна да нахлува с пълната си сила.

Множество лампички светнаха като светулки между всички улички. След дългата разходка решихме да се насладим на нещо вкусно със среднощна гледка към плажа, подправена с така жадувания бриз, съвсем фин… точно като La Mer.

© личен архив

Красотата на Дубай

Галерия

Красотата на Дубай

Снимки: iStock

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser