Преминете към основното съдържание

Lanvin е с нов собственик

В модната къща ще се инвестират нови 100 милиона евро
© getty

Китайската компания Fosun International придоби френската марка Lanvin.

Fosun ще инвестира 100 милиона евро в развитието на парижкия бранд. Китайската компания успя да прескочи компанията Катар Майоола - инвеститорът на Valentino и Balmain. Според WWD, през 2016 г. продажбите на Lanvin са спаднали с 23% (18.3 милиона евро), а през 2017 г. с 30% (27 милиона евро).


ПРОДАЖБИТЕ НА LANVIN ПАДНАХА С 30%


Поради липса на средства вместо дефиле, модната къща ще покаже новата си колекция чрез презентация, предвидена за 28 февруари в Париж. По решение на съда Lanvin трябва да плати повече от 10 милиона евро на бившия си творчески директор на марката Албер Елбаз. Дизайнерът напусна марката през 2015 г. и подаде молба за изплащане на санкциите за уволнение преди изтичането на договора. В края на декември 2017 г. Lanvin и Елбаз постигнаха споразумение.


ЕДНА ОТ НАЙ-СТАРИТЕ ФРЕНСКИ МОДНИ КОМПАНИИ Е ПРЕД ФАЛИТ


В отворено писмо относно оттеглянето си Елбаз пише: "Пожелавам на къщата на Lanvin бъдеще, което заслужава сред френските луксозни марки. Надявам се, че тя ще намери визията в бизнеса, от която се нуждае за правилното си развитие."

Официалната сделка между Lanvin и Fosun International ще бъде сключена между 12 и 19 февруари 2018 година.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser