Преминете към основното съдържание

Lanvin представи колекцията си насред приказен замък, построен от пощальон

Галерия
Толя Стоянова / Снимки: IMaxTree

Мястото, което дизайнерът на Lanvin - Бруно Сиалели избира за представянето на новата си пролетна колекция, е дворецът Le Palais Idéal (Идеалният дворец), намиращ се близо до френския град Лион. На 30-ти септември той ни пренесе в света на приказките, а фешън идеите му допринесоха за магичната атмосфера на шоуто.

През април 1879 г. Фердинанд Шевал, тогава 43-годишен селски пощальон, се натъква на странен камък по време на обиколката си. Самоук, той посвещава 33 години от живота си само на изграждането на мечтания дворец в своята зеленчукова градина, вдъхновен от природата, пощенските картички и първите илюстрирани списания, които разпространява. През 1969 г. сградата е класифицирана като исторически паметник от Андре Малро, тогава министър на културата. Уникален в света, Le Palais Idéal вдъхновява художници и творци повече от век. Независим от всяко художествено движение, построен без архитектурни правила, дворецът е спечелил възхищението на сюрреалистите и днес е признат за произведение на изкуството.

На това приказно място Lanvin показа както мъжки, така и дамски визии, подходящи за ежедневието. Те олицетворяват стила на миналия век, но поднесен с нотка модерност и голяма доза елегантност. Дълги прави палта, широки ризи, принт на точки и райе, всичко това ни напомни за ретро силуетите, но представени по нов начин. Как Сиалели успя да свърже миналото и настоящето? Ще разберете, след като отворите галерията ни.

Още по етикети

Бруно Сиалели , Lanvin
messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser