Преминете към основното съдържание

Легендарните обувки Jimmy Choo стават собственост на Michael Kors

Сделката е на стойност 1.2 млрд. долара

Последната новина от света на модата е, че американската компания за луксозни стоки Michael Kors финализира преговорите за закупуване на известната марка за обувки Jimmy Choo, която тръгва от кварталите на източен Лондон.

Легендарните обувки на Кари Брадшоу от филма "Сексът и градът" са създадени през 90-те години на XX век от редактора на Vogue Тамара Мелън и малайзийския дизайнер Джими Чу.

След като бързо се превръщат в лидер на пазара за високи токчета, чанти и парфюми, в момента хитовият бранд се намира в тежко финансово състояние. В последната година марката има спад в продажбите и печалбата на компанията през 2016 г. се е намалила с 4 млн. долара до 15.4 млн. Това е и основната причина марката да обяви за продажба акциите си още през април тази година. 

"Компанията е лидер в модните тенденции. Иновативният дизайн и високото качество се харесват на тези, които диктуват модата в световен мащаб", смята Джон Айдъл, председател на Michael Kors.Той заяви, че компанията му ще запази както 20-годишната традиция на Jimmy Choo, така и сегашният ръководен екип, оглавяван от Пиер Денис

Michael Kors е бранд, който е създаден от едноименния дизайнер, който в момента е неин почетен председател и главен творчески директор.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser