Преминете към основното съдържание

Легендата Strida в България

Велосипедното чудо от Великобритания вече ще обикаля и родните улици

Легендарният сгъваем велосипед Strida, запомнящ се с рамката си във формата на буквата „А“ вече ще радва и българските фенове. Проектиран във Великобритания през 1984 г., Strida е един от малкото велосипеди, които се бутат в сгънато положение, без да се носи на ръце. Това разбира се не е проблем да запазите дрехите си чисти, тъй като велосипедът използва ремъчна предавка вместо верига . Това го превръща в изключително надежден и незаменим екологичен превоз в града – бърз и щадящ атмосферата.

През 1988 г. Strida печели всичките 3 британски награди за велосипедни иновации „Cyclex” (най-добър нов продукт, най-иновативен продукт, най-добър британски дизайн). Сгъваемият велосипед става все по-комфортен, с алуминиева рамка и сгъваемо кормило. През 2009 г. са създадени моделите Strida LT и Strida SX. През 2012 се появява и велосипеда с 3 скорости – Strida EVO.

С тегло 10.5 кг. Strida е значително по-лек от обикновен велосипед, а това дава възможност той да бъде навсякъде с вас, включително и в градския транспорт или в багажника на колата. Цената му е 1290 лв., като се предлага с аксесоар чанта, в която може да се сложи велосипеда в сгънато състояние по време на транспортиране. 

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser