Преминете към основното съдържание

Лени Кравиц пусна колекция с мебели

Не се учудваме, че е в стил 70-те
Лени Кравиц създаде колекция мебели
Лени Кравиц създаде колекция мебели © cb2.com

Тези, които изпитват носталгия по ретро стила в интериора, трябва да обърнат внимание на колекцията мебели на Лени Кравиц, която той направи съвместно с фирмата CB2. Тя вече е в продажба от вчера – 1 октомври.

След Брад Пит, Фаръл Уилямс и Vanilla Ice, Лени Кравиц е следващият артист от шоубизнеса, който влиза в мебелната индустрия. Компанията си Kravitz Design той основава още през 2003 г и веднага започва да си сътрудничи с марки като Kartell, Lea Ceramiche и Milan Furniture. Освен това певецът е оставил почерка си в дизайна на много хотели по света.

Кравиц споделя, че при създаването на колекцията за CB2 той си представял музиката на Калифорния и клубната култура на Ню Йорк от 70-те. Това е време, в което мебелите имат характерен силует и са създадени предимно от дърво и пластмаса. Колекцията се състои от 20 предмета за интериора: табуретки, настолни лампи, възглавници, шкафчета и столове – всеки от тях се отличава с плавни семпли форми и известна доза футуристичност.

„Искахме да създадем колекция, в която предметите изразяват личния ми стил, а общото впечатление дойде от многобройните ми пътувания по света“, споделя Лени. 

Автор Люба Вангелова

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser