Преминете към основното съдържание

Леонардо ди Каприо дари 5 милиона долара за борбата с пожарите в горите на Амазония

Средствата ще бъдат разпределени между пет организации
© getty

Природозащитната организация на Леонардо ди Каприо, отпусна 5 милиона долара за борбата с пожарите в горите на Амазония и създаде "Amazon Forest Fund".

Фондът ще има за цел да работи над това да помогне на местните инициативни партньори и местните общности да защитят уязвимите места край брасейните на Амазонка. Средствата ще бъдат дарени на пет местни организации: Instituto Associacao Floresta Protegida, Бразилски координационен съвет на коренните амазонски организации (COIAB), Instituto Kabu, Instituto Raoni и Instituto Socioambiental (ISA).

„Най-голямата тропическа гора в света е критичен елемент при формирането на глобалния климат“, заяви Ди Каприо в Instagram. „Без Амазонка не можем да сдържим глобалното затопляне на Земята.“

По-рано пожарите в горите в Амазония привлякоха вниманието на Зоуи Кравиц, Кара Делевин и Мадона. От началото на годината в бразилските гори са регистрирани около 72 000 пожара. Повечето от тях са разположени в около басейна на Амазонка.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser