Преминете към основното съдържание

Лесно, бързо, евтино: тренирайте онлайн

Сайтове, YouTube канали и мобилните приложения - интернет ни дава страхотни и най-вече безплатни начини да поддържаме форма
© iStock

Умните момичета знаят, че вече не е задължително да ходят в залата, за да тренират. Трябват ви мобилен телефон или компютър и достъп до интернет и можете да тренирате дори и в собствения си дом.

Мобилни приложения, YouTube канали или сайтове – събрахме по три от най-добрите във всяка категория.

МОБИЛНИ ПРИЛОЖЕНИЯ

  • Nike+ Training Club – вашият портативен персонален треньор с над 100 различни упражнения, който постоянно следи прогреса ви и дори ви дава възможност да си направите своя собствена 4-седмична програма. 
  • Pear - това приложения ви дава възможността сами да изберете своя личен треньор от списък със сертифицирани специалисти или сами да изгоптвите своя собствен план. А ако свържете и фитнес гривна или смарт часовник с програмата, ще получавате и конкретни насоки как да тренирате.
  • Jefit - спомняте ли си как преди обикаляхме с лист в ръка, за да записваме всяко упражнение, което правим във фитнеса? Това приложение замества този остарял метод и ви позволява да седите тренировките си и дори да се свързавате с други потребители на приложението.

YouTube КАНАЛИ

 

  • Blogilates – специално за всички фенове на пилатеса – разнообразни упражнения за различни части от тялото.
  • The Fitness Marshall - фитнес гурото Селеб Маршал комбинира актуални музикални хитове с танци, който ще ви раздвижат, ще ви накарат да се изпотите, но и да се забавлявате едновременно с това.
  • FitnessBlender - съдържанието в този канал се създава от двойка, които представят упражнения за заети хора със силно ограничено време. Повечето от тренировките са между 5 и 45 минути.

САЙТОВЕ

 

  • Popsugar Fitness – за всички начинаещи или тези, които не са тренирали отдавна. Ще откриете едномесечни фитнес планове, както и готови програми за различни видове спортове, а и куп съвети за здравословен начин на живот.
  •  Menno Henselmans - създаден от треньора Мено Хенселманс, този фитнес сайт е може би най-добрият източник в интернет за тренировки и съвети за напреднали, които обаче са базирани на сериозни научни изследвания. 
  • Girls Gone Strong - този сайт се ръководи от 7 жени треньори и тяхната цел е да помогнат на представителките на нежния пол с всякакви форми и размери да станат по-силни и здрави, а и да се чувстват добре в телата си.
messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser