Преминете към основното съдържание

Лесно е да си Еко с Remix

Изправени на ръба на социална и екологична криза, да сме отговорни към света е от особена важност. Израснали в консуматорски свят и заобиколени от пластмаса, да се разделим с навиците, които цял живот сме гледали може и да ни се струва страшно, но в действителност изобщо не е необходимо да бъдем Грета Тунберг за да спасим планетата. Всъщност, с малки крачки, можем да подобрим значително състоянието на околната среда.

Например, можем да отказваме да ползваме сламки в заведенията. Да, една сламка пролет не прави, но ако всички дружно спрем да ги използваме, представете си колко много ресурси бихме спестили – за производство, транспортни разходи, разпространение и накрая пътя към сметището. Така звучи по-голямо, нали?

Текстилния бизнес заема голям процент от целия процес със замърсяването и изчерпването на земните ресурси. Точно поради тази причина е много важно да рециклираме, като започнем от най-елементарното. Дрехите, които вече не носим. И какво, ако ви кажем, че вече освен душевно удовлетворение, можете да получите и пари за това? Звучи страхотно, нали? Ето как.

С обновената услуга Продайте на Remix , не само че можем да вдъхнем втори живот на дрехите си, продавайки ги на някой, който всъщност ще ги носи, спестяваме си целия производствен процес от тяхното рециклиране, за да бъдат превърнати в нещо ново, но и получаваме „награда”, изразена в цифри за доброто дело, което сме извършили. Необходимо е просто да се регистрираме в сайта Remixshop.com. След като създадем своя профил там, кликаме на услугата „Продайте на Remix”, след което “Взимам оферта”. Тук селектираме вида на артикулите си по пол, марка и категория, а най-хубавото е, че виждаме сумата, която бихме получили за тях веднага. Зависи от състоянието и бранда на дрехите, сумите разбира се варират – за скъпите марки получаваме повече пари.

Следващата стъпка е да поръчаме своя Remix Bag. Това е специален плик, който се доставя абсолютно безплатно с куриер от компанията, където да приберем ненужните за нас дрехи. След като приключим със сортирането, от профилът си в сайта, заявяваме отново куриер, който да вземе пратката. Услугата отново е безплатна. Важно е артикулите, които изпращаме, да бъдат чисти, без следи от употреба, дупки, петна и издърпани нишки. Ако отговаряме на тези условия, получаваме парите си за тях в мига в който пристигнат в Remixshop.com.

Вариантите за получаване на сумата също са няколко. Първият е да бъдат преведени във виртуалния ни портфейл на сайта и ще можем да използваме парите за покупка на други модни находки от там. Вторият е да ни бъдат преведени по сметка, а моят любим метод на плащане е просто да ги даря за каузата SOS детски селища България, с които Remix са партньори.

Готови ли сте да направите първата крачка към промяната?

Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser