Преминете към основното съдържание

Лесно, вкусно и здравословно: спагетите със зелени аспержи

Една проста рецепта за перфектната италианска вечеря

Продукти:

  • Спагети - 200гр
  • Зелени аспержи - 500гр
  • Чесън - 1 скилидка
  • Лук - 1 глава
  • Бяло вино - 50гр
  • Лимон - 1 бр.
  • Зехтин за пържене
  • Настърган пармезан - 100гр
  • Масло - 10гр

  • Приготвяне:

    1. Сварете спагетите до състояние ал денте.

    2. Изплакнете аспержите, отстранете израстъците и нарежете.

    3. Чесънът се пресова, лукът се нарязва на ситно и се запържват в зехтина до златисто. След това добавете аспержите, залейте с бяло вино, посолете на вкус и оставете да ври няколко минути под капак.

    4. Поставете готовите спагети в тигана с аспержи, лук и чесън. Разбъркайте добре. Намалете огъня, поръсете с пармезан и добавете масло. Разбъркайте отново и свалете от огъня.

    5. Поръсете готовото ястие с лимонова кора и по желание отново поръсете с пармезан.

    messages.loading
    Горе
    ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser