Преминете към основното съдържание

Летните коктейли и тяхната алкохолна сила

Алкохолът е един от "подводните камъни" на летните партита
© iStock

Понякога е добре да пропуснете няколко коктейла в жегата, защото пиянството, което следва, е по-тежко през лятото. Универсалното правило за пиене е една стандартна напитка на час или три-четири за цяла нощ. Единственият проблем е как да разберете какви са критериите за стандартно питие.

Съществуват приложения, които ще ви ориентират колко процента е алкохолът в кръвта и кога точно е моментът да се качите отново на колата си.

За щастие, съществуват калкулатори, които показват колко калории се съдържа например в едно "Мартини", също позволяват да определите на кое питие ще се почувствате опиянени.

Дехидратирането оказва силно влияние на способностите и на дейността на мозъка като цяло, така че колкото по-малко вода имате в организма, толкова по-бързо ще се напиете и ще ви бъде лошо през нощта. 

Алкохолът е диуретик, затова след всяка изпита чаша алкохол изпивайте една чаша вода. Да, ще се наложи да ходите по-често до тоалетната, но това не е гаранция, че алкохолът ще изчезне от организма ви на следващия ден.

Преди да си легнете, изпийте колкото се може повече вода – това ще повиши хидратацията на организма максимално до здравословните норми.

Още по етикети

парти , лято , коктейл
messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser