Преминете към основното съдържание

Лятна терапия за щастие в 13 стъпки

Сезонът е много подходящ за създаване на нови навици
© istock

Лято е и добре знаем, че понякога дори само това е достатъчно, за да се чувстваме безкрайно щастливи. Днес обаче ние ви предлагаме няколко допълнителни идеи, които ще умножат щастието ви. А ако успеете да ги превърнете в навици, ще запазите чувството през цялата година.

1. Нито ден без смях

Смехът е отлично средство за психическа отмора, но също така е гимнастика за коремните мускули. Не странете от веселите компании, гледайте комедии по телевизията, намерете подходящи четива.

2. Любов по всяко време

Досега не е открито нищо по-приятно от любовните ласки като средство за намаляване на стреса. Няма опасност да предозирате секса, само се погрижете за това той да е безопасен.


СЕКСЪТ НИ ПРАВИ ПО-ЩАСТЛИВИ ЗАРАДИ... ГУШКАНЕТО


3. По магазините

Ако банковата ви сметка го позволява, направете си шопинг терапия. Удоволствието ви ще бъде безгранично, в случай че вече сте постигнали желаната фигура, а ако това още не е факт, ще бъдете силно стимулирани от хубавите рокли по витрините.

4. Без паразитни мисли

Вече сте в отпуска, но служебните тревоги не ви напускат? Променете веднага това! Отворете очи за хубавите пейзажи около вас, излегнете се блажено на плажа, вземете приятно четиво. В работата ще се справят и без вас.

5. Време за живот

Най-после отделете време да поспите, да се храните спокойно, да четете, да разговаряте с приятели, да правите секс. Всичко това ви дава нова енергия, ставате по-силни и по-здрави, когато се грижите за комфорта си.


ПРАВИЛАТА НА ВИКТОРИАНЦИТЕ ЗА ЩАСТЛИВ ЖИВОТ: №5 СЛЕДВАЙТЕ СТРИКТЕН ДНЕВЕН РЕЖИМ


6. Тонизирани неврони

Вземете на плажа списания с кръстословици, судоку и други игри, които раздвижват невроните. Отдайте се на културни развлечения – все някъде ще попаднете на летни фестивали, за да видите нови театрални постановки или да се насладите на концерти с любима музика.

7. Нещо вкусно

Готвенето е едно от големите удоволствия на живота. През лятото имаме голям избор от пресни зеленчуци и плодове, с които могат да се приготвят прекрасни ястия и десерти. Опитайте нови рецепти, създайте нови вкусове.

8. По женски

Вашият партньор няма да се обиди, ако решите да прекарате една вечер с приятелките си. Ще получите огромна доза радост, смях и клюки – все неща, които повишават настроението.

9. Треска в събота вечер

Танците са удоволствие и спорт. Ако отдавна не сте ходили на дискотека, позволете си го през лятото. Приятната музика, веселата компания и движението повдигат духа и стягат мускулите.

 


ПРАВИЛАТА НА ВИКТОРИАНЦИТЕ ЗА ЩАСТЛИВ ЖИВОТ: №2 КЛЮКАРСТВАЙТЕ С ПРИЯТЕЛИ И ОБЩУВАЙТЕ СЪС СКУЧНИ ХОРА


10. Цял ден по пижама

По пижама или по бельо – подарете си лукса да прекарате цял един ден в почивка, без да се гримирате, без да се обличате. Пуснете си любим филм, слушайте музика – ще видите, че изживяването е вълшебно, особено ако се случва рядко.

11. Насаме със себе си

Никога не е излишно да отделим малко време за разговор със себе си, за работа над себе си, за равносметка. Използвайте дните за почивка, за да подредите приоритетите си.

12. „Не“ също е отговор

Научете се да казвате „не“ на всяко нещо, което ви смущава и притеснява. Това може и да изненада близките ви, но за вас ще е от голяма полза.

13. Любов към себе си

Всяка сутрин се поглеждайте в огледалото и си казвайте: „Изглеждам добре, чувствам се отлично!“. Бъдете по-снизходителни към недостатъците си и не търсете постоянно перфекционизма.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser