Преминете към основното съдържание

Лятото и офисът: Как да се настроим за работа?

5 съвета как да преживеете работния процес по време на горещия сезон
© iStock

Вече знаем, че лятото не е за работни дни. Учените преди година доказаха, че заради температурните покачвания, работният ни капацитет спада. Мозъкът ни не може да решава сложни задачи, когато тялото е подложено на високи градуси. Плюс тези наични доказвания добавяме и мечтите ни за дни на морския бряг и така офисният ни живот ни се ствура като истинско мъчение. 

И така, как да се настроим за работа, когато да седим пред бюрото, е последното нещо, което искаме. 

Търсете мотивация

Мислете за заплатата, бонуса, развитието в кариерата – пред вас има конкретна цел. Тогава мързелът отстъпва. Помнете, че през лятото хората работят на по-лек режим или не си дават много зор. Това е вашето предимство. Възползвайте се: направете план и търсете нови бизнес контакти.

Планирайте работата си

Трудно се започва нещо сред хаос. Записвайте си всичко на лист. Разделяйте задачите си на важни и второстепенни. Започвайте с важните и ги зачертавайте от списъка. След известно време ще се убедите, че работата ви не е толкова много и я вършите доста по-лесно.

Не се разсейвайте

Съсредоточете се върху едно нещо. Научете се да отказвате на хората, които търсят „свободни“ учи. Не позволявайте да се разсейвате с подробности и така ще забележите, че дори рутинната работа ви носи забавление.

Развивайте успеха

Не правете всеки ден едно и също. Търсете нови идеи и нестандартни решения на старите проблеми. Започвайте всеки ден с това, което ви се получава най-добре. Дори най-малката победа подобрява настроението. Усъвършенствайте се, развивайте се – дори и в на пръв поглед дребните неща.

Търсете доброто

Прегледайте гардероба си – най-любимата ви дреха е способна да повдигне настроението ви. Изберете нея, облечете я и идете на работа с удоволствие. Лято е!

Още по етикети

офис , лято , кариера
messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser