Преминете към основното съдържание

Личният фотограф на Принцеса Даяна e обвинен в сексуален тормоз

Редица списания официално отказаха да работят с Патрик Демаршелие
© getty

Преди дни The ​​Boston Globe публикува дълъг материал, в който редица модели споделят за своя опит в модната индустрия. Тема на техните истории бяха сесуалният тормоз. Моделите споделиха много интимни и срамни за тях истории, в които разказаха как много от влиятелните фотографи и стилисти се възползват от статуса си и се държат неприлично често посягайки сексуално към моделите.

Един от обвинените в сексуален тормоз е и Патрик Демаршелие - един от най-известните фотографи в индустрията, който в продължение на десетилетия е сътрудничил с Vogue, Harper's Bazaar и Elle.


#MЕTOO: ВСЯКА ТРЕТА ЖЕНА В ЕВРОПА Е ЖЕРТВА НА ТОРМОЗ И НАСИЛИЕ


Във връзка с обвиненията 74-годишният Патрик отговори: "Хората лъжат и разказват истории. Това е абсурдно."

Condé Nast публикува официално изявление: "Ние уведомихме Патрик, че няма да сътрудничим с него в обозримо бъдеще". Решението е свързано с новия международен кодекс на изданието за борба със сексуалния тормоз.

Припомняме, че Condé Nast издава списания като Vogue, Vanity Fair, The New Yorker, Condé Nast Traveler, Tatler и Allure.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser